Digitalisering in stroomversnelling

Kan iemand nog om de digitale transformatie heen? Fake news, cyberaanvallen, het Wiv-referendum, de Bitcoin-koorts: de media stonden er in 2017 vol mee. Maar de oplettende lezer zag de invloed van digitalisering overal terug. Zo las ik veel positieve verhalen over innovaties in duurzaamheid, zorg en mobiliteit. Allemaal met ICT als drijvende kracht.

Over de impact van onze sector op de digitale economie publiceerden we eind 2017 een mooi onderzoek. In dit jaaroverzicht vind je een link naar het rapport.

2017 was ook het jaar van de verkiezingen, gevolgd door een bijzonder lange formatie en misschien wel het meest digitale regeerakkoord ooit. Het is nu aan het nieuwe kabinet om door te pakken. Of dat lukt gaan we in 2018 merken. Hieronder kun je nog eens teruglezen wat wij in 2017 hebben gedaan rond ICT en de verkiezingen.

De economie zat in 2017 weer in de lift, met de ICT-sector als positieve uitschieter. Het gaat goed in onze branche. Dat merkten we ook aan het tekort aan werknemers. Dat is helaas onverminderd groot. Gelukkig was er op het vlak van ICT in het onderwijs wel goed nieuws in 2017. Dat, en nog veel meer hoogtepunten, hebben we voor je op een rij gezet in dit jaaroverzicht.

Lotte de Bruijn, directeur Nederland ICT